LIJEČENJE EREKTILNE DISFUNKCIJE

Velika novost u Poliklinici Nikša Drinković, kao i u liječenju erektilne disfunckije je regenerativna terapija udarnim valom!!  Neinvanzivna i bezbolna metoda koja već u kratkom vremenskom razdoblju ima zapanjujuće rezultate!

U periodu od 18.4. do 18.5. dajemo

popusta za sve klijente!

 

Erektilna disfunkcija (ED) označava poremećaj kojeg obilježava trajna ili povremena (više od šest mjeseci) nemogućnost postizanja i/ili održavanja erekcije primjerene za zadovoljavajući spolni odnos. Prisutnost ED u značajnoj mjeri utječe na kvalitetu života muškarca te partnera u vezi. Standardni tretmani su oralni lijekovi, intrakavernozne injekcije, vakuumska pomagala za erekciju i postavljanje penilne proteze.

U posljednje vrijeme raste interes za konceptom regenerativne medicine koji za cilj ima obnovu funkcionalnog tkiva.

Terapija udarnim valom (SWT) jedan je od primjera regenerativne terapije. Prethodne studije su pokazale da će udarni valovi, kada se primijene lokalno na tkivo, stupiti u interakciju s ciljanim tkivima i potaknuti kaskadu bioloških reakcija. Kao rezultat dolazi do oslobađanja čimbenika rasta, što izaziva neovaskularizaciju tkiva s naknadnim poboljšanjem opskrbe krvlju, što na kraju dovodi do poboljšane erektilne funkcije.

Liječenje udarnim valom

Liječenje erektilne disfunkcije udarnim valom

Prva primjena SWT-a za ED objavljena je 2010. Od tada je provedeno više randomiziranih kontroliranih ispitivanja i meta-analiza koje sugeriraju da SWT rezultira značajno većim poboljšanjem erektilne funkcije u odnosu na placebo. Danas se SWT koristi za liječenje stanja muške seksualne disfunkcije kao što su ED i Peyronijeva bolest. Zbog minimalno invazivnog pristupa, SWT je atraktivan način liječenja za mnoge pacijente i kliničare.

 

 

Liječenje erektilne disfunkcije udarnim valom

Liječenje erektilne disfunkcije uspješno se liječi regenerativnom medicinom koja za cilj ima obnovu funkcionalnog tkiva. Terapija udarnim valom (SWT) je regenerativna terapija koja kada se primijeni lokalno na tkivo, stupa u interakciju s ciljanim tkivima i potiče kaskadu bioloških reakcija. Kao rezultat dolazi do oslobađanja čimbenika rasta, što izaziva neovaskularizaciju tkiva s naknadnim poboljšanjem opskrbe krvlju, što na kraju dovodi do poboljšane erektilne funkcije.

Prije svake odluke o provođenju terapije udarnim valovima potreban je obavezan urološki pregled. Terapijski postupak počinje tako što pacijent leži na leđima. Postavlja se gel na površinu kože spolovila kako bi se omogućila maksimalna provodljivost udarnih valova iz aplikatora. U jednom postupku potrebno je primijeniti 3000 pulseva raspodijeljenih na 5 točaka na spolovilu (na svaku točku 600 pulseva), a za optimalan učinak terapije potrebno je učiniti 8 postupaka, po jedan svakih tjedan dana. Jedan postupak traje otprilike 10ak minuta. Prvih 48 sati nakon svakog postupka preporučeno je izbjegavati teža fizička opterećenja.

Komplikacije terapije udarnim valovima nisu česte. U slučaju njihove pojave obično se povuku do sljedećeg dana, a najčešće su privremena promijenjena osjetljivost u području aplikacije (pojačana osjetljivost ili blaža bol) te lokalizirana oteklina i površinski krvni podljev.

Stanja u kojima se terapija udarnim valovima ne smije primjenjivati su akutna upalna bolest, otvorena rana u području aplikacije, tumor spolovila, poremećaj zgrušavanja krvi i korištenje lijekova protiv zgrušavanja krvi.

 

Pošaljite nam upit i dogovorite svoj termin!