UROLOGIJA

Urološki pregled

UZV prostate + PSA + fPSA

UZV prostate + PSA + fPSA

Za pregled se nije potrebno posebno pripremati.

UZV prostate

UZV mokraćnog mjehura

Liječenje erektilne disfunkcije udarnim valom (SWT)

Liječenje erektilne disfunkcije uspješno se liječi regenerativnom medicinom koja za cilj ima obnovu funkcionalnog tkiva. Terapija udarnim valom (SWT) je regenerativna terapija koja kada se primijeni lokalno na tkivo, stupa u interakciju s ciljanim tkivima i potiče kaskadu bioloških reakcija. Kao rezultat dolazi do oslobađanja čimbenika rasta, što izaziva neovaskularizaciju tkiva s naknadnim poboljšanjem opskrbe krvlju, što na kraju dovodi do poboljšane erektilne funkcije.

Prije svake odluke o provođenju terapije udarnim valovima potreban je obavezan urološki pregled. Terapijski postupak počinje tako što pacijent leži na leđima. Postavlja se gel na površinu kože spolovila kako bi se omogućila maksimalna provodljivost udarnih valova iz aplikatora. U jednom postupku potrebno je primijeniti 3000 pulseva raspodijeljenih na 5 točaka na spolovilu (na svaku točku 600 pulseva), a za optimalan učinak terapije potrebno je učiniti 8 postupaka, po jedan svakih tjedan dana. Jedan postupak traje otprilike 10ak minuta. Prvih 48 sati nakon svakog postupka preporučeno je izbjegavati teža fizička opterećenja.

Komplikacije terapije udarnim valovima nisu česte. U slučaju njihove pojave obično se povuku do sljedećeg dana, a najčešće su privremena promijenjena osjetljivost u području aplikacije (pojačana osjetljivost ili blaža bol) te lokalizirana oteklina i površinski krvni podljev.

Stanja u kojima se terapija udarnim valovima ne smije primjenjivati su akutna upalna bolest, otvorena rana u području aplikacije, tumor spolovila, poremećaj zgrušavanja krvi i korištenje lijekova protiv zgrušavanja krvi.

Drugo mišljenje

Medicinsko-biokemijski laboratorij

Medicinsko-biokemijski laboratorij

Za pregled se nije potrebno posebno pripremati.

Liječnici:

Domagoj Rašić